WebContact Registratie Domeinnamen & Hosting Webruimte 


Home

Domeinnamen

Webruimte

Veel gestelde vragen

Domeinnamen Te Koop

WebContact Diensten

Contact

 
 
 
registratie domeinnamen   FAQ : veel gestelde vragen


 

1. Ik heb een domeinnaam aangevraagd krijg ik hier bericht van ?

Ja, je krijgt per e-mail een bevestiging dat de domeinnaam wordt geregistreerd, na ontvangst van betaling, en je krijgt een e-mail als de domeinnaam is geregistreerd, tevens krijg je dan meteen uw persoonlijke accountgegevens, met de nodige info om op een makkelijke wijze uw domeinnaam te beheren.

2. Hoe lang duurt het voordat een nieuwe domeinnaam actief is ?

De duur van het registratieproces ligt tussen een aantal minuten en een week, afhankelijk van de door uw gekozen domeinnaam extensie. De meest voorkomende TLD's, .be, .eu, .com, .nl, ... zijn geheel geautomatiseerd en worden binnen ca. 30 min. geregistreerd. Voor een aantal buitenlandse domein extensies is een wat langere registratietijd vereist.

Indien uw registratie is voltooid, kan het nog even duren voordat uw domeinnaam wereldwijd actief is (max. 48 uur). Alle internet-providers dienen namelijk hun DNS te updaten om op de nieuwe naam te reageren.

3. Ben ik eigenaar van de domeinnaam ?

Bij domeinnaam registratie wordt niet gesproken van een eigenaar, maar van een licentienemer van een domein. U wordt als klant geregistreerd als licentienemer van het door u aangevraagde domein(en). U bent dus licentienemer van het domein, zolang de jaarlijkse registratiekosten voldaan worden. Als licentienemer van een domeinnaam bent u niet afhankelijk van een provider. U kunt op elk moment beslissen om voor een andere provider te kiezen.

4. Moet ik ieder jaar mijn domeinnaam zelf verlengen ?

Domeinnamen worden altijd automatisch verlengd. Dit geldt voor alle domeinnamen welke u via WebContact heeft geregistreerd. De verlenging gebeurt ongeveer 1 maand voor de vervaldatum. Opzeggen van een domeinnaam dient uiterlijk 2 maanden voor de vervaldatum te gebeuren.

5. Waar moet ik op letten bij het kiezen van een domeinnaam ?

Omdat uw domeinnaam uw bedrijf zal representeren op internet moet u zorgen dat de domeinnaam die u kiest gemakkelijk te onthouden is. Een duidelijke omschrijving schept vertrouwen, heel belangrijk, vooral als u van plan bent goederen en diensten via uw site te verkopen.

Over het algemeen, hoe korter, hoe beter. Probeer een "makkelijke" naam te bedenken die mensen niet snel kunnen vergeten.

6. Kan ik meer dan één domeinnaam hebben ? Kunnen ze allebei naar dezelfde website verwijzen ?

U kunt zoveel domeinnamen hebben als u wilt. U kunt elke domeinnaam naar een andere site laten verwijzen, of u kunt meerdere domeinnamen naar dezelfde website laten verwijzen. Dit staat bekend als een "domein alias".

Het registreren van meerdere domeinnamen geeft uw site een groter potentieel doelpubliek, en het voorkomt ook dat concurrenten uw potentiele klanten weghalen. Als u meerdere domeinnamen kiest—of aliases—voor dezelfde site, overweeg dan variaties van uw naam zoals veel voorkomende spelfouten en zowel de enkelvouds- als de meervoudsvorm van dezelfde naam.
 


 
 
© WebContact WebDesign & WebDevelopment - Links - Disclaimer - Privacy Policy - Algemene Voorwaarden